Boabe de einkorn BIO 5kg
Cereale bio obținute din agricultura ecologică, cultură organică, certificat ecologic, produs în România.
Compoziție: boabe einkorn (triticum monoccum) bio, nemodificate genetic
AMBALARE: punga 5kg
EINKORN (alac)
Pe lângă obținerea diversității genetice, plantarea și folosirea cerealelor din vremurile timpurii au și un nivel ridicat de sănătate. În comparație cu alte tipuri de cereale, Emmer, Einkorn (sau alac) conțin un nivel semnificativ mai mare de nutrienți cum ar fi: zinc, fier, magneziu și calciu. Ambele cereale, nefiind modificat genetic, pot fi recomandate și persoanelor cu intoleranță la gluten, deoarece cantitatea de gluten conținută e în stare naturală Recolta obținută din cele două tipuri de cereale este mult mai mică decât la grâul comun ceea ce se reflectă în pret. Interesul crescut al persoanelor pentru alimente cu o calitate superioară, cum sunt produsele ecologice/ bio, a readus în primele locuri cerealele străvechi, soiurile de bază, nemodificate genetic.
Einkorn (Triticum monococcum) este una dintre cele mai vechi tipuri de cereale domestice. Einkorn provine din grâul sălbatic (Triticum boeoticum Boiss). De asemenea este rezistent împotriva multor dăunători și poate câștiga mai ușor în lupta cu buruienile arabile decât sortimentele moderne de grâu hibrid.
Einkorn conține, printre altele, valori ridicate de carotinoizi (ele sunt importante fiind o etapa preliminară a vitaminei A).
În secolul 20 era aproape pe cale de dispariție, Einkorn a fost cultivat cu succesdin ultimele semințe rămase și este din nou disponibil în comerțul cu produse ecologice. Tot mai des sunt oferite produse cum sunt pastele, pâinea și berea din Einkorn.
Deși cu o recoltă mult mai mică decât la sământa de grâu, Einkorn conține mai multe săruri minerale și aminoacizi decât acesta. Un conținut ridicat de Beta-Caroten îi conferă făinii de Einkorn o culoare galbenă. Din acest motiv se recomandă ca pâinea să fie din aluat acru și să fie coaptă în forme de copt. Einkorn, cu aroma sa blândă se poate folosi foarte bine și la gofre, clătite, prăjituri sau fursecuri.
BIO - ecologic, certificat RO-ECO-008
PRODUS ÎN ROMÂNIA - soiuri originale (nemodificate genetic), calitate elvețiană, produs în România.
Popescu Elena,
Recomand cu căldură acest grâu. Este al doilea an când cumpăr.
RaspundeFolosesc boabele ușor încolțite.
Spre deosebire de alte boabe de grâu care în timpul procesului de germinare emană de multe ori un miros mai mult sau mai puțin dezagreabil, aceste boabe emană un miros plăcut, acrișor, ușor acidulat care îmi garantează sănătatea bobului de grâu. Pentru că sunt mici, prin germinare boabele devin moi și ușor de consumat.
Recomand si făina de alac. Anul acesta este foarte bună.
A fost util acest review?
Simona,
Mulțumim mult pentru acest review dar mai ales pentru împărtășirea modului sănătos în care folosești boabele de grâu.
A fost util acest review?
Lucia Dumitrescu,
Sunt incepatoare in folosirea acestor cereale (de calitate!!!) de la biofarmland si as avea nevoie de ajutor pentru a face
paine pentru uz personal. Doresc varianta cu plămădeală (maia). Ma puteti ajuta cu o reteta, etapele si timpii ceruti? Doresc sa folosesc mai mult alacul si secara decât grâul si speltul.
Cu faina de secara am obtinut o plamadeala (maia) foarte usor si repede si buna!
Multumesc
A fost util acest review?