Blog

Cea mai eficientă cale pentru păstrarea proaspătă a Făinii de Einkorn, Spelta, Secară... folosind frunze de dafin
Laurul (Laurus nobilis), așa cum este cunoscut dafinul poate fi considerată una dintre comorile aromatică din zona Mediteranei, un arbore sau arbust înalt de până la 10–18 metri din familiia lauraceae. Frunzele de dafin, cunoscute și apreciate pentru aroma lor profundă și complexă, adaugă nu doar gust mâncărurilor noastre, ci dețin și un rol mult mai puțin cunoscut în bucătăriile noastre. Dincolo de utilizările... Citeste mai mult
Cum să păstrezi făina proaspătă mai mult timp: Ghidul complet pentru o depozitare eficientă
Păstrarea făinii măcinate proaspăt pentru o perioadă îndelungată este esențială nu doar pentru a menține calitatea și prospețimea acesteia, dar și pentru a asigura că preparatele dumneavoastră culinare își păstrează gustul și textura dorite. Indiferent dacă sunteți un pasionat de panificație, un bucătar amator sau pur și simplu doriți să vă asigurați că ingredientele dumneavoastră sunt întotdeauna de cea mai bună... Citeste mai mult
Risotto cu mazăre nu este cu orez - rețetă de la Mădălina Grama
Risotto cu mazăre nu este cu orez - rețetă de la Mădălina Grama
Dacă vrei să experimentezi mai multe rețete cu Risotto-ul BioFarmland (alternativa noastră la risotto din orez), această rețetă de la Mădălina Grama poate fi un început bun. :) Ingrediente: 1 pachet 250gr Risotto BioFarmland , hidratat peste noapte; 1 morcov; 1/2 praz; 3 căței de usturoi; 1 lingură tahini; 1 lingură miso; 1 lingură tamari/sos soia; 1 lingură pastă de tomate; 1 pungă 500g mazăre congelată; 125ml... Citeste mai mult
Pâine din făină Einkorn cu maia - rețetă de la Valentin Timofte
Pâine din făină Einkorn cu maia - rețetă de la Valentin Timofte
Această rețetă propusă de Valentin Timofte este pentru cei care au un pic mai mult timp și doresc să aprofundeze mai mult pregătirea pâinii. Este o rețetă în care se folosește și făină albă pentru un aspect de culoare mai deschisă. Ingrediente: 300g faina Einkorn ; 200g făină de grâu tip 0, cu conținut ridicat de proteine (peste 14%); 400ml apă la temp 25 grade C; 125g maia; 13g sare . Mod de preparare:... Citeste mai mult
Rețetă clătite cu făină integrală din spelta fără zahăr - rețetă de la Diana Gabriela
Rețetă clătite cu făină integrală din spelta fără zahăr - rețetă de la Diana Gabriela
Această rețetă simplă de clătite cu făină integrală fără zahăr este propusă de Diana Gabriela - health fitness coach în Cluj-Napoca. Pe Diana și sfaturile ei o găsiți pe instagram . Ingrediente: 250g făină integrală spelta ; 4 ouă; 50g unt; 600g lapte; o priza de sare . Se amestecă toate ingredientele până se obține o compoziție cu o consistență lichidă. Dacă devine prea densă se adaugă un pic de lapte.... Citeste mai mult
Toată școala din Fiscut s-a mutat la BioFarmland
Toată școala din Fiscut s-a mutat la BioFarmland
Toată școala din Fiscut s-a mutat la BioFarmland cel puțin pentru câteva ore într-o vizită organizată. Cum a fost? Lăsăm mai bine fotografiile să vorbească cele 1.000 de cuvinte pe care le-am fi scris în lipsa lor. Vizita a început cu o prezentare scurtă despre ce facem noi la BioFarmland. Am continuat cu vizitarea grădinii de condimente și ceaiuri certificate ecologic. Apoi am trecu un pic prin ecovillage-ul... Citeste mai mult
O propunere de rețetă „Trekking Food”
O propunere de rețetă „Trekking Food”
De multă vreme am dorit sa fac un produs nou. Se va numi „Trekking food”. Până suntem noi gata cu produsul cel nou vă împărtășesc aici rețeta pentru cei care vor să testeze dar și pentru cei care vor să facă repede o mâncare sănătoasă din cereale. De această dată am ales să folosesc ovăz dar mie îmi place și cu Einkorn sau chiar și cu Spelta. Se transformă ovăzul în fulgi folosind... Citeste mai mult
Pâine din făină integrală cu drojdie uscată
Pâine din făină integrală cu drojdie uscată
Pentru această rețetă aveți nevoie de: 1kg făină integrală BioFarmland (se pot folosi toate tipurile de făină de la noi) 800ml apă călduţă; 2 pliculeţe de drojdie uscată; 1 lingură sare; Opţional: ulei, diverse seminţe. Se amestecă toate ingredientele într-un bol mare şi se lasă o oră la crescut acoperit cu un prosop curat. După ce aluatul a crescut considerabil se pune în tavă sau într-o formă de chec... Citeste mai mult
Pâine din făină integrală cu maia (aluat acru)
Pâine din făină integrală cu maia (aluat acru)
Aici este o rețetă pentru cei care vor să treacă la următorul nivel în pregătirea pâinii. Spun asta pentru că această rețetă necesită o atenție mai mare. Pentru starter-ul de maia sau aluat acru ai nevoie de: 200g făină integrală BioFarmland (se pot folosi toate tipurile de făină de la noi); 250ml apă; puţin praf de chimen; Se amestecă toate ingredientele într-un bol sau castron (preferabil din ceramică)... Citeste mai mult
Turtă dulce moale din făină integrală, la tavă
Turtă dulce moale din făină integrală, la tavă
O rețetă simplu de făcut, mai ales dacă aveți o tavă. 🙂 

Ingrediente: 500g de faină integrală BioFarmland de Einkorn sau de Spelta ; 
350g de îndulcitor (sirop de arțar, melasă, malț… sau alt îndulcitor); 3 linguri de cacao; 
6 linguri de condimente pentru turtă dulce; 1 lingură de praft de cop (un plic). Amestecul de turtă dulce se găsește în aproape orice magagazine alimentare mai mari... Citeste mai mult
Cele mai sănătoase fursecuri - cookies - din făină integrală
Cele mai sănătoase fursecuri - cookies - din făină integrală
Ingrediente: 160gr de faină integrală BioFarmland de Einkorn sau de Spelta 

; 5 linguri (70g) unt vegetal sau ulei;

 5 linguri (130g) zahăr integral de trestie; 1 „ou de chia” adică 1 lingură de chia sau de in măcinat se pune la înmuiat în 4 linguri de apa și se lasă 10 min; 60g de nucă rasă;
 75 g de lapte de soia; 
½ de lingura de scorțișoară; 
½ de lingura de nucșoară;... Citeste mai mult
Arpacașul ca alternativă la orez sau 5 rețete cu Arpacaș
Arpacașul ca alternativă la orez sau 5 rețete cu Arpacaș
În familia noastră se folosește arpacașul ca înlocuitor și o alternativă la orez. Considerăm că arpacașul este o altenativă integrală și mai locală - de pe meleagurile noastre în comparație cu orezul. Nouă ne place să-l servim împreună cu un Wok de legume (de exp. broccoli, varză, morcovi, varza de bruxelle, conopidă), cu condimente asiatice (de ex curry) sau stins cu lapte de soia/cocos. Vă las mai jos câteva... Citeste mai mult
Pâine din făina noastră integrală și o vizită neplanificată.
Pâine din făina noastră integrală și o vizită neplanificată.
Sâmbătă 5 noiembrie ne-am trezit cu curtea plină de copii veniți de prin sate și de la oraș să vadă ce facem noi la BioFarmland. Așa că am pus de o pâine ca să vadă cu ochii lor cum se relizează o pâine sănătoasă. Știu că mulți veți râde dar încet încet apar și la noi copii care nu știu de unde vine roșia sau pâinea din moment ce în fiecare zi ei merg la supermarket. Considerăm... Citeste mai mult
Află despre glutenul din cerealele și făina integrală certificate ecologic BioFarmland
Află despre glutenul din cerealele și făina integrală certificate ecologic BioFarmland
Suntem întrebați în mod repetat dacă pe lângă analizele de igienă și a valorilor de bază putem oferi și analize despre teste cu făina noastră integrală în domeniul panificație sau chiar o amilograma pentru fiecare făină în parte. Pentru cei care nu cunosc termenii, conform dexonline: amilograma este o diagramă înregistrată la amilograf; diagrama este o reprezentare grafică schematică a unui... Citeste mai mult
De ce măcinăm proaspăt la comandă făina integrală certificată ecologic
De ce măcinăm proaspăt la comandă făina integrală certificată ecologic
Una dintre surprizele plăcute pentru cei care află pentru prima dată despre produsele noastre certificate ecologic de la BioFarmland este „ Wow, măcinați proaspăt la comandă!!! Dar de ce? Cum faceți asta? ” De ce măcinăm așa proaspăt Nu știu câți dintre voi știți dar majoritatea făinurilor pe care le găsim astăzi la raft sunt măcinate cu mult timp înainte de a ajunge la raft și conțin conservanți... Citeste mai mult
Cum se păstrează cel mai bine făina și boabele certificate ecologic de la BioFarmland
Cum se păstrează cel mai bine făina și boabele certificate ecologic de la BioFarmland
Probabil una dintre cele mai importante întrebări pe care o primim încă din 2004 (când am început ferma BioFarmland), legat de cerealele noastre este : Cum păstrăm făina și cerealele cât mai mult timp ? Regula de aur Răspunsul și cea mai bună indicație este că făina și cerealele noastre certificate ecologic: Făina și cerealele trebuie stocate într-un loc USCAT, ÎNTUNECAT și RĂCOROS cu o temperatură... Citeste mai mult
Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!