O propunere de rețetă „Trekking Food”

O propunere de rețetă „Trekking Food”
De multă vreme am dorit sa fac un produs nou. Se va numi „Trekking food”.

Până suntem noi gata cu produsul cel nou vă împărtășesc aici rețeta pentru cei care vor să testeze dar și pentru cei care vor să facă repede o mâncare sănătoasă din cereale.

De această dată am ales să folosesc ovăz dar mie îmi place și cu Einkorn sau chiar și cu Spelta.
 

Se transformă ovăzul în fulgi folosind o presă pentru producerea fulgilor din cereale acasă. Îți sugerez să investești într-o presă pentru fulgi din cereale pentru că cei mai sănătoși sunt cei făcuți acasă. Noi avem pe website o astfel de presă aici.
 

În sezonul rece adaug 3 linguri de kale uscat și câteva ciuperci uscate dar se pot adăuga și legume răzuite (de exemplu morcovi sau cubulețe de ardei).

Peste pun o lingură de turmeric sau boia, curry, chimen sau orice alt condiment am în casă când prepar rețeta.

Adaug jumătate de linguriță de Sarea Florilor. Se poate pune și mai mult după gust dar recomandăm ca mâncarea să nu conțină foarte multă sare pentru că în exces nu este sănătăs pentru organism.
 

Apoi adaug 3 linguri de semințe de floarea soarelui sau/și alte semințe uleioasa, nuci mărunțite, pecan, caju.
 

Se amestecă totul și se toarnă peste apă fierbinte pâna vezi că apa se ridică ușor peste fulgii de cereale.
 
 
Pentru un gust diferit îmi place să adaug câțiva căței de usturoi.

Acoperim și asteptăm între 10 și 30 minute până apa se va absorbi de fulgii din cereale și amestec. Se poate servi mai caldă sau mai rece după preferință și se poate servi alături de alte mâncăruri, simplu sau alături de o salată proaspătă. Iar dacă ai timp poți creea chiftele să pară mai interesant. :)

Mie imi place sa adaug peste un pic de parmesan vegan făcut de mine în casă: nucă rasă, caju ras, Sarea Florilor, fulgi de drojdie inactivă și condimentele mele preferate cum ar fi Swiss Condiment de exemplu.

Denumirea de Trekking Food vine în urma experiențelor mele de plimbare și alergare în munți unde am văzut de multe ori că oamenii aveau cu ei mâncare de trekking plină de chimicale peste care puneau apă fiartă.

Încă de atunci mă tot gândeam cum să fac o astfel de rețetă ușor de făcut dar sănătoasă și sățioasă pentru drumuile lungi din munți. Și iată că am ajuns la această „invenție” de mai sus.

Chiar dacă nu mergi la munte acum poți pregăti această rețetă în zilele când ai prea puțin timp pentru gătit dar vrei să mănânci ceva sănătos.

Particularitatea acestei rețete este faptul că poți pregăti amestecul acasă și o poți „găti” oriunde ai un pic de apă fierbinte. Atfel devine o masă proaspăt gătită.

Această rețetă se poate face și cu apă mai puțin fierbinte dar timpul de așteptare este mai mare în funcție de temperatura apei.

 
Poftă bună și aștept fotografiile tale să văd cum a ieșit. :)
Categorii

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!