De ce măcinăm așa proaspăt
Nu știu câți dintre voi știți dar majoritatea făinurilor pe care le găsim astăzi la raft sunt măcinate cu mult timp înainte de a ajunge la raft și conțin conservanți și aditivi sau alte substanțe adăugate pentru ca termenul de valabilitate să fie prelungit artificial.Noi la BioFarmland am decis că nu vom face asta niciodată, nu vom folosi substanțe artificiale în cultivarea, creșterea și procesarea produselor noastre. Făina trebuie măcinată proaspăt la fiecare comandă pentru a avea cei mai sănătoși nutrienți.
Pentru noi contează foarte mult să livrăm calitate și atunci singura metodă de a livra cea mai calitativă făină pe care o putem face noi este să măcinăm proaspăt săptămânal pentru fiecare comandă.
Din punct de vedere nutritiv germenul este cea mai valoroasă parte din bobul cerealei. În același timp tot germenul este cel mai expus la oxidare în timp și acesta este un motiv pentru care acesta este îndepărtat din majoritatea făinurilor pe care le găsim astăzi în comerț chiar și din făinurile integrale. Odată îndepărtat germenul făina are un termen de valabilitate mai mare la raft dar și calități nutritive mult mai scăzute.
Bobul cerealei este ca un fruct. Asemenea unui măr, de exemplu, odată tăiat începe să oxideze în timp și la fel ca felia de măr tăiată făina începe să oxideze doar că ne este greu să observăm fiind mai puțin vizibil acest proces.
Acesta este un al doilea argument valid care ne convinge să măcinăm proapăt la comandă pentru ca toți clienții noștri să se bucure de o făină calitativ nutrițional și neoxidată.
Știind acum aceste aspecte credem că este lesne de înțeles de ce este mai bine să cumperi mai puțină făină, exact cât ai nevoie mai ales pe perioada verii. Iar iarna când poate ai și o cameră mai răcoroasă, de max. 12 grade, pentru depozitare făina se poate păstra pentru 1 - 4 luni.
Însă recomandarea noastră este să cumperi mai des o cantitate mai mică de făină pentru a te bucura de prospețimea ei.
Cum facem asta
Procedeul de măcinare folosit la BioFarmland respectă standardul nostru de calitate și nu încălzește bobul sau făina. Este un procedeu mecanic la rece care păstrează toate valorile nutritive ale bobului de cereale transformate în făină.În timpul măcinării făina are mereu o temperatură sub 40g C pentru a păstra toți nutrienții cerealelor.
Sănătate și Bucurie la mâncat conștient și integral.
:)