Pâinișoare coapte la tigaie. - rețetă de la Ion Teodorescu

Tigaia. Am un wok uzat. L-am curățat și am uns cu degetele înmuiate în puțin ulei partea vătămată. Apoi, la foc mic, am ars uleiui pentru a forma pojghiță ce acoperă neuniformitațile.

Cu ajutorul lui coc lipii și pâinișoare. Pentru pâinișoare pun pe fundul wok-ului o tablă rotundă ce are o îndoitură de cca. 2 mm. Se pot pune și bucățele de gresie, faianță și o tablă corespunzătoare.

Totul se acoperă cu un capac de oală corespunzător. Se frământă din faina einkorn, apă și maia un aluat de mărimea necesităților.

Se fac pâinișoare din aluat cam de 2,5-3 cm grosime și 12 cm diametru care sunt așezate pe un șervet presărat cu făină. Se acoperă și se lasă la dospit. Coacerea. Se pune tigaia cu capacul pe focul mare al aragazului poziționat la maxim și se încălzește.

Când s-a încins se pune aluatul și se trece flacăra la 1/2. Se așteaptă ca aluatul să se întărească și să se coacă. Când s-a copt se întoarce cu atenție și se așează ușor și pe partea cealaltă. Pâinea trebuie coaptă bine și se folosește cam după o jumătate de zi. După coacere se curăță cu lama unui cuțit.

Poftă bună!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!