Paine einkorn coaptă la abur - rețetă de la Ion Teodorescu

Paine einkorn coaptă la abur - rețetă de la Ion Teodorescu

Într-un vas se pune cantitatea de faină einkorn pentru prepararea pâinii împreună cu maiaua (se poate pune și apa la început împreună cu maiaua). Se pune câte puțină apă la temperatura camerei și cu o furculiță sau alta unealta se amestecă faina și apa.

Treptat se pune câte puțină apă și se amestecă, iar când a mai rămas ceva făină în vas, se frământă bine cu mâna până se obține un aluat vârtos, ferm și care nu se lipește de mână.

Se acoperă cu un capac potrivit apoi cu un ștergar, o țesătură și se lasă la dospit.

Când s-a dospit se fac chifle potrivite că mărime. Aluatul se strânge între palmele făcute căuș, precum un bulgăre de zăpadă pentru a fi format.

Chiflele formate se aseaza într-un vas presărat cu un praf de făină, se acoperă cu un capac potrivit, apoi cu un ștergar și o bucată de țesătură și se lasă la dospit cam 30 de minute.

Se pune pe focul mijlociu al aragazului vasul pentru preparare la abur cu cantitatea de apă necesară, se așează chiflele scuturate de făină și unse cu 2-3 picături de ulei pentru a nu se lipi, iar când apa clocotește se așează în vas și se acoperă.



Se potrivește focul arzătorului la 1/2. În circa 30 minute sunt gata.

Se scot, se lasă puțin să se zvânte apoi sunt împăturite într-un ștergar.

Culoarea pâinii este mai deschisă, semn că aluatul a fost la o temperatură mai mică decât pâinea preparată în cuptor.



Socotesc că pâinea obținută prin coacere la abur este mai folositoare că hrană pentru om. Mu Yuchun, un om binevoitor din China de la care am învățat rețeta, spune că în China, după orez, pâinea coaptă la abur este cel mai consumat aliment.

Vizionați sfaturile lui Mu Yuchun și căutați și alte sfaturi, căci avem ce învață.

Vă doresc sănătate!

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!