Dacă vrei să experimentezi mai multe rețete cu Risotto-ul BioFarmland (alternativa noastră la risotto din orez), această rețetă de la Mădălina Grama poate fi un început bun. :)
Ingrediente:
- 1 pachet 250gr Risotto BioFarmland, hidratat peste noapte;
- 1 morcov;
- 1/2 praz;
- 3 căței de usturoi;
- 1 lingură tahini;
- 1 lingură miso;
- 1 lingură tamari/sos soia;
- 1 lingură pastă de tomate;
- 1 pungă 500g mazăre congelată;
- 125ml vin alb;
- supă de legume (300-500ml, depinde cât absorb grânele);
- 3-4 linguri fulgi de drojdie inactivă;
- 2 crenguțe cimbru;
- sare, piper, după gust.
Mod de preparare:
2. Se adaugă usturoiul și călim încă 30 de secunde;
3. Adăugăm pachetul de Risotto BioFarmland (hidratat peste noapte) scurs de apă apoi vinul și lăsăm să fiarbă până se evaporă alcoolul (aprox. 1 minut);
4. Adăugăm pastă de tomate;
5. Începem să adăugăm câte un polonic din supa de legume și să amestecăm până când Risotto este gătit (se poate încerca un bob);
6. Adăugăm fulgii de drojdie inactivă și mazărea și lăsaăm la fiert alte 3 minute;
7.Adăugăm petalele de flori cu sare din pachet de Risotto BioFarmland*. Stingem focul și acoperim cu un capac;
8.Între timp am amestecat tahini cu miso și tamari. Am adăugat peste risotto, am amestecat și am potrivit de sare și piper;
9. Opțional se pot presăra fulgi de drojdie inactivă și pe deasupra.
*pentru cine nu a încercat Risotto de la BioFarmland, pachetul conține și o pungă de flori cu sare (Sarea Florilor).
Pe Mădălina și rețetele ei o puteți urmări pe: