- 1kg făină integrală BioFarmland (se pot folosi toate tipurile de făină de la noi)
- 800ml apă călduţă;
- 2 pliculeţe de drojdie uscată;
- 1 lingură sare;
- Opţional: ulei, diverse seminţe.
Se amestecă toate ingredientele într-un bol mare şi se lasă o oră la crescut acoperit cu un prosop curat.
După ce aluatul a crescut considerabil se pune în tavă sau într-o formă de chec căptușită cu hârtie de copt.
Se lasă 30 minute la „odihnă” în tavă timp în care se preîncălzește cuptorul.
Apoi se pune tava în cuptor astfel:
- primele 10min la o temperatură de 250° C;
- iar următoarele 45min la o temperatură de 180° C.
Te rog să ne trimiți și nouă fotografii cu pâinea pe care o faci. Suntem tare curioși să vedem cum este folosită făina noastră :).
Poftă bună!
foto pâine prezentare ©Ana A. Negru