Pentru starter-ul de maia sau aluat acru ai nevoie de:
- 200g făină integrală BioFarmland (se pot folosi toate tipurile de făină de la noi);
- 250ml apă;
- puţin praf de chimen;
Când maia este gata și vreți să faceți pâine din făină integrală ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 500g făină integrală BioFarmland (se pot folosi toate tipurile de făină de la noi);
- 500ml de apă calduță;
- maia.
Se iau 100g din acest aluat pentru a avea maia pregătită pentru data viitoare. Maia se poate păstra într-un borcan de sticlă cu capac în frigider (maxim 1 - 2 săptămâni).
După ce s-a luat maia pentru o altă pâine în aluatul rămas se adaugă următoarele:
- 500g făină integrală BioFarmland (se pot folosi toate tipurile de făină de la noi);
- 70-100 ml de apă
- 1 lingură sare
- chimen.
Se lasă 30 minute la „odihnă” în tavă timp în care se preîncălzește cuptorul.
Apoi se pune tava în cuptor astfel:
- primele 10min la o temperatură de 250° C;
- iar următoarele 45min lao temperatură de 180° C.
Te rog să ne trimiți și nouă fotografii cu pâinea pe care o faci. Suntem tare curioși să vedem cum este folosită făina noastră :).
Poftă bună!
foto pâine prezentare ©Ana A. Negru